Så er det jul igjen...

Julen kom igjen like fort og intenst som alle andre år, den begynte allerede i oktober! Butikkene fyltes av juleting så snart høsten var kommet i gang, alt for at vi skal bruke mest mulig penger. Vi drives hvert år inn i det materialistiske sirkuset og fokuset vris hele tiden bort fra julens sanne budskap. Det er store penger å tjene på mannen fra Nasaret. Jeg er ikke i mot at vi skal bruker penger til jul, men saken er at fokuset på julen har blitt uskarpt og uklart. Spørsmålet blir: Har vi det rette fokuset på julen og det julen representerer.

 

året som gikk.

 

2011 har væ rt fullt av kriser eller snakk om kriser; finanskriser, boligkriser, bankkriser, noen ganger lurer jeg på om ikke snart hele verden kommer til å stå i brann.

 

året for min egen del har væ rt preget av mange forandringer, mange viktige valg som har blitt tatt og en usikkerhet om jeg har tatt de riktige valgene. Jeg har flyttet hjem til Stavanger fra Oslo etter ca 17-18 år i hovedstaden. Det var nå eller kanskje aldri. Fikk solgt mine kvadratmeter på Bislett, kjøpte rekkehus i Stavanger, tok permisjon fra jobben i Oslo og fikk ny jobb i Stavanger. Har jobbet med å finne meg til rette og jeg begynner �å lande flyet�.

 

Jeg har fått et solid boliglån, har hatt og fått sykdom i familien, skjønner at livet ikke varer evig, ting kan skje i morgen, livet er skjørt, ingen kjenner morgendagen. Det er mange ting som man kan gå rundt og tenke på. Dagene kan bli fullt av små og store bekymringer. Bibelen sier noe om å ikke væ re bekymret! I bergpreken til Jesus tar han opp dette som et tema. I Matteus 6, 25-34, sier Jesus at vi ikke skal væ re bekymret! Gud har omsorg for sitt skaperverk, Gud sørger for sine. Jesus oppfordrer oss til å søke Guds rike og hans rettferdighet, så vil Gud sørge for oss. Det er jo egentlig helt fantastisk å tenke på, at Gud ønsker å sørge for meg. Det er godt å vite som kristen. 

 

Mitt hjerte alltid vanker.

 

Så blir det jul igjen. Vi skal spise god mat, drikke god drikke, få fine gaver, kose oss med familie og venner, ha fri noen dager, slappe av og si; ja, livet har sine utfordringer, sine valg og sine bekymringer, men jeg skal allikevel få lov til å tenke og vite at Gud passer på. Denne julen vil jeg på nytt forsøke å snu fokuset mitt litt mer innover i julens mysterium, finne den roen som troen gir, den fred som overgår all forstand.

 

En julesalme som betyr mye for meg er en salme av Hans Adolph Brorson. Salmen ble skrevet for flere hundre år siden og blir synget hver jul - Mitt hjerte alltid vanker i Jesu føderom. Det er en meget sterk salme og den er slitesterk! Jeg vil oppfordre alle dere som leser dette innlegget om å sette dere ned i julen og lese denne salmen uten å synge den. Studere ordene, grunne på teksten. Salmen uttrykker noe av det vakre med julen, en undring over julemysteriet, Jesusbarnet i krybben.

 

God Jul!

 

Julehilsen

Alf Kåre Sola

Kasserer for KPL.

 Publisert/ published: 25-12-2011