Årsmøte og jubileum - 2013

Inspirasjon, livsperspektiv, personlig, tårer og god mat er stikkord som kan beskrive denne helgen. Rundt 40 KPL`ere var samlet denne helgen på Kulturbruk44 på Bru like utenfor Stavanger. Både ”gamle” og unge møttes i fine omgivelser for en markering av hva KPL har betydd, hva det står for og hva vi vil at det skal bli i fremtiden.

Helgen startet fredags kveld med velkomst og åpningskveld. Njål Haugland, mannen som ikke tenkte på sport når han så et balltre i sine unge dager, var med oss hele denne helgen. Han satte en standard for helgen med å dele sitt sterke og fantastiske vitnesbyrd om sitt møte med Gud og Jesus. Med oss hadde vi også Rock`n`Rolf som delte sitt engasjement i form av musikk og sang med oss.

Kjetil Fuhr og Egil Netland, som har stått i bresjen for planleggingen og gjennomføringen av denne helgen satte også sitt preg på denne kvelden og resten av helgen. Og når vi først nevner Kjetil og Egil. Tusen takk for et flott arrangement!!

Lørdagen startet med frokost for de som overnattet på bruket. Etter frokost gjennomførte vi årsmøte uten de store revolusjonerende endringene. Det som kan nevnes er at det ble besluttet at styret skal utvides med en representant fra PHS.

Etter årsmøte fortsatte Njål å dele sine historier og sitt budskap med oss. Etter en rømmegraut som smakte, fikk vi besøk av Kjetil Klungland som delte sin historie og tanker, refleksjoner og erfaringer etter at hans far, Arne, ble drept under Nokasranet. Det var vel få som ikke lot seg fascinere og berøre av hans beretning, både på grunn av alvoret og sårheten i det som skjedde, men også på hvilken måte Kjetil har valgt å håndtere og forholde seg til dette. Kjetil snakket om å bevare sin livskvalitet. Vi må ikke velge å la bitterhet og hat forringe oss og ødelegge vår livskvalitet! Med seg hadde han også Janne Marit Vistnes som sang, akkompagnert på piano av Arne Tveranger.

Til middag fikk vi servert en tapas som langt på vei var på høyde med all restauranttapas jeg noen gang har smakt. Det var nydelig. Lørdagen ble avsluttet med et felleskap hvor flere, unge som gamle, delte sine vitnesbyrd og ulike historier. Det er alltid fint å høre om historier som på ulike måter har vært med på endre menneskene det gjelder. Takk til alle som delte!

Søndagen avsluttet Njål sine beretninger og noe av sitt arbeid han driver. Fortsatt like inspirerende og fint å høre på! Før lunch fikk vi gleden av å følge Njål i bønn hvor hverandre og for oss selv.

Helgen ble fylt med gode minner, glede og noen våte øyenkroker ble det også. Dette var flott!Publisert/ published: 25-11-2013